2011. február 21., hétfő

Első nap az új munkahelyen

La Lineában szálltunk ki a kocsiból, Spanyolországban már 15 fok volt:

pedig Gibraltáron még fel sem kelt a Nap:
Kilátás a cégtől a szikla irányába

Szerintem a fényképezőgép még sokáig rendszeresen nálam lesz, ha táskát nem is viszek. Jól jött, mert a HRes csaj éppen kölcsönadta az övét, így az enyémmel kellett, hogy lekapjon a belépőkártyához:
Az átriumban volt a legtöbb fény, úgyhogy szép háttér lett
Multikultisodik a cég. A most fölvetteknek szóló cégismeretetőn egy lengyel csaj és egy litván srác volt rajtam kívül. Túl sok újat a bejáráson nem tudtak mutatni, mivel már részben decemberben, részben előző nap megmutatta Cseki cimbora az egész céget. A névadó nagyfőnök irodáját is megnéztük, ami mindenféle lovas képekkel és tárgyakkal ízlésesen díszített, de nem hivalkodó ahhoz képest, hogy azért mégis csak egy nemzetközi cég főhadiszállásán vagyunk, a névadó alapító tulajdonos főirodájában.
Kilátás az öböl felé egy berendezetlen menedzsment munkahelyről
Az ismertetőn kiderült, hogy a gibraltári adórendszer kicsit azért el van bonyolítva, pl. az adótörvénykönyvben van egy sok-sok oldalas táblázat (ami a weben egy 4 mondatban megfogalmazott képlet), hogy melyik fizuhoz mennyi adó tartozik adott adózási mód esetén. Lehet, hogy ezt csak az EU miatt csinálták, hogy jó vastag legyen az adótörvénykönyv, ne mondhassák, hogy adóparadicsom.

Mondták, hogy sajnos próbaidőben csak a normál társadalombiztosítást kapjuk, ami borzalmas minőségű, de szeretne az ország javítani rajta, mert ez a briteknek szégyen. Kérdeztük, kb. mit jelent ez a borzalmas minőség: Nem lehet előre bejelentkezni a dokihoz, és van hogy akár kettő órát kell várni! Hát ez borzasztó, mosolyogtunk a litván sráccal.

Ami viszont tényleg rossz, hogy bármilyen hosszúgatya jó, de hivatalosan nem szabad rövidgatyában dolgozni, mert a nagyfőnök nem szereti. Ez nyáron azért érdekes lesz egy kicsit, attól tartok, de majd kiderül.

Két monitor, angol billentyűzet, szokni kell. Igazából nincs rá szükség, de elméletileg lehetne rendelni sok mindent, csak már úton van egy szállítmány. Hat hét alatt itt is van hajóval, mert vajon honnan vesznek hardvert? Természetesen Angliából! Spanyolország kicsit közelebb lenne, és lehet is mindent kapni, de hát miért rendelnének Spanyolországból, micsoda illetlen kérdés ez?!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése