2011. augusztus 18., csütörtök

Pizzéria Tarifában


A spanyolok szeretik az olasz kaját, ezért sok pizzéria és elegáns olasz étterem van errefelé. A Lány lakása közelében beugrottunk egy pizzára a helyi bárba, megvártuk amíg elkészül. A pizzériáról nem szeretnék sokat írni, viszont volt pár érdekes dolog, ami be kell, hogy kerüljön a naplóba.

Képzeljük el Magyarországon, hogy egy nő hétköznap éjfél előtt fél órával egy fura idegennel beállít a törzshely pizzériájába, ahol a személyzet összes tagja ismeri és köszönti. Minimum csodálkoznának, vagy megkérdeznék a barátjáról, hogy ki ez. Nagyon diszkrétek voltak, és annyira értek spanyolul meg le tudom olvasni az arckifejezéseket, hogy tudjam: Semmit nem kérdeztek a kilétemről.

Képzeljük el Magyarországon, hogy egy vendéglátóhelyen a pasi ki akarja fizetni a pizzát, a sörét és kóláját, meg a csaj kóláját borravalóval, odateszi a pénzt a személyzet elé, de ők visszautasítják. Nem nagyon tudok ilyet elképzelni. A csaj ragaszkodott hozzá, hogy ő fizet mindent. A sörömet és a kólámat sem engedte kifizetni, és a személyzet maximálisan együttműködött ebben.

Ezekből akkor nem akartam messzemenő következtetéseket levonni, mivel eléggé örültem a helyzetemnek, de később megtudtam, hogy a térségben (Gibraltáron főleg, de Andalúzia déli részén is) egyáltalán nem ritka, hogy a nők szedik fel a pasikat, és sok lány esetében minden kicsit fordítva megy.

Kicsit úgy voltam vele a sör megivása után, hogy ha nem csinálok fotót, később nehezen fogok emlékezni az időpontokra, másrészt kezd olyan hihetetlenné válni ez a sztori, hogy muszáj valamit megörökítenem. Jó ürügyet szolgáltatott egy kép ellövésére az italos üveg aljában úszkáló (műanyag) béka:


Amíg a pizza megsült megéheztünk ;) mindketten... Gyorsan hazavittük, ott pedig miután teljesen kihűlt megettük a nappalijában, a kanapén.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése